Blawan a Kolorádón

Ha van olyan, hogy techno kunszt, akkor Blawan az. Jamie Roberts sztár, még pont a föld alatt, Radioheadet remixszel, de Lana del Reyt még nem. Az idei Kolorádó (június 7-11) abszolút sztárja (Todd se rossz, de ő más kunszt) és ha őszinték vagyunk már a last minute bérlet ára (9000HUF, június 4-ig) már csak egy Blawan koncert belépőnek is fair (a jó hangrendszert megelőlegezzük).

A Blawan sztori (legalábbis a hivatalos megjelenéseket tekintve) Ben Ufo Hessle Audiojánál indult (mint oly sok karrier pl. Pearson Sound, Pangaea vagy Untold), 2010 körül. A Blawan trademark, a perkusszív bass-break-techno hang már akkor megvolt. És a tónusát tekintve sötét hang. A vicc, hogy “pop”-ban is jó lenne, csak keveset gyakorolja. Egy ékes Blawan diszkó banger a Brandyt mintázó Getting me down.

Talán a legnagyobb Blawan hit a Joy O és Will Bankhead (Trilogy Tapes) kiadóján, a Hinge Finger-en megjelent Why They Hide Their Bodies Under My Garage: a cím egy (ismeretlen eredetű) vokál minta, a beat pedig nagytermes techno, Blawanos húsdarálón átküldve.

Amúgy Blawannal nem csak Blawan jön, hanem az analóg projekt Karenn fele (Blawan & Pariah) és egy másik Jamie Roberts alterego, Kilner is.

A szombat hajnali adyligetezéshez szóljon ez az idei Blawan remix és adja a producer úr kedve, hogy sok ilyesmi break szóljon: