Unknown Child / Bulk – Split

in case of MELANCHOLIC OVERDRIVE

Unknown Child és Bulk közös splittel jelentkezett (3-3 szám mindkettejüktől az egyelőre virtuális kazi két oldalán, két bandcampen), ahol már rögtön az első szám olyan, mintha a Tűz jöjj velem egyik jelenetében találnám magam (természetesen éjszaka). Ami történik, az a nagybetűs Suspense, ahol az ember csak várja, várja Szurcsik Erika hangját a pattogó elektromos gitárörvényben, ám az persze (spoiler) sosem jön el (csak a második és harmadik számban). Van helyette sercegésekből épülő industrial sound és ritmika, néhol korai NIN-t idéző felbődülések és halkan megbújó dallamfoszlányok.
Ha az U.C. oldaltól úgy érezném, hogy egy arizonai, vörös fényben úszó csehóban vagyok, ahol semelyik cowboykalapos nem nézi jó szemmel, hogy Heinekent kérek, akkor Bulk oldala rámüvölt, megragad és lerángat az alagsori freak show-ba: itt már nem hangzik el emberi hang, a széttorzult gitárt pedig kiegészítik a burjánzó cinek, tamok, effektek és zajok. A Bulk mögött álló Kiss Raymond három kíméletlen, sodró erejű száma extázisba pörget és gépeket lázít.

A cím nélküli split középpontjában tehát az elektromos gitár analóg, megkoptatott, megedzett textúrája áll, annak minden lüktetésével, groovejával, melankóliájával és who-cares funkjával.



Lemez és zine bemutató május 2. a Gólyában (Facebook esemény).