“KG, I wouldn’t lean on it” (Uncut Gems)

Barcelonában 2012-ben a Primavera Soundon játszott a Weeknd, álltunk a nagy színpad előtt, reméltem, hogy egy számot még meg tudok várni, de indulnom kellett a reptérre, hogy odaérjek egy barátom esküvőjére.

2012-ben játszódik az Uncut Gems (Csiszolatlan gyémánt), a Weeknd felemelkedése idején. Én titkon nagy Weeknd fan voltam, a House of Balloonst széthallgattam, ezen volt a Morning is, ami a film egyik kulcs jelenete.

Az Üdcsiben azt hallottam, hogy az Uncut Gems szar, a film tanácsadóm D.a.M. (aki általában random tűnik fel, utoljára pont egy MMN bulin) pedig az mondta, hogy figyeljem és várjam.

Az igazság az, hogy a Weekndet még csak-csak, de az NBA-t nagyon nehéz lehámozni a filmről, és mivel én óriási nerd voltam tiniként, nagyon sok mindent rosszul kellett volna csinálni ahhoz, hogy teljes flopnak éljem meg. Az Uncut Gems pedig sok mindent jól csinál. A humort például. Olyan mintha nem is lenne. Helyzetkomikum, többnyire. Például amikor Kevin Garnett alatt betörik a vitrin, pedig Adam Sandler megmondta, többször is (“KG, I wouldn’t lean on it”).

Image result for kevin garnett
Kevin Garnett

A Weekendre visszatérve, bevállalós, hogy magát játsza, egy beindult, kólázós machot (miután színtisztán elénekli a Morningot). Azóta (2012) ugyanis #1 férfi dívát csináltak belőle, aki akár figyelhetne is a jó PR-ra. Engem mondjuk jobban zavart, hogy még a House of Balloonsos időkben, amikor a Weeknd self-released free-to-download kazikat adott ki, erős plagizálási vádak jelentek meg, és mostanában is hallani ilyesmikről.

Abel Tesfaye, best known as The Weeknd, makes his live debut at the Mod Club.
The Weeknd (2011)

Az Uncut Gems filmes és társadalmi témáit másra hagyom, a gyors szinopszis annyi, hogy Adam Sandlers és egy rakás szánalmas/bad-ass ékszer kereskedő több mint két órán át ámokfut New Yorkban és környékén. Engem a film helyenként a Barney’s Versionre emlékeztet, csak az sokkal cukibb és ott a zsidó főszereplő NHL mániás.