Jönnek a Morph bulik

A Morph egy új bulisorozat, aminek első alkalma május 20-án lesz a Gólyában (FB esemény). A sorozat szervezői Csenge (aka poppyseed), Marci (DJ Kard) és Krisztián (DJ Ghluin).

Mi a Morph nektek?

Cs: A dolgok legjobb együttállásából született kis amőba, amiből még bármi evolválódhat.

M: Én csak egy jópofa bulit akartam szervezni a kedves barátaimmal, ahova meghívhatjuk a többi kedves és jó zenét hallgató && pakoló barátainkat. 

K: Érdekes zenék, kedves emberek, sok füst.

Hogy látjátok a hazai buli szervezési helyzetet? 

Cs: Sok jó bulisorozat van és sokukkal van is átfedés zeneileg és baráti körileg is, pl. a PÉNZ-el, a Torso-val, a szintén nemrég indult ganho̲-vel vagy akár a Küss Mich-el. Amivel inkább küzd most szerintem a szcéna az az, hogy kevés hely van, ahova lehet bulit szervezni, ezt most értem pl. a férőhelyre, a hangtechnikára vagy arra, hogy mennyire szívesen szerveznénk xy helyre bulit.
 

M: A Gólyán és a Kriptán kívül jelenleg nem nagyon vannak olyan szórakozóhelyek, ahova szívesen szerveznék bulit, vagy csak akár szívesen mennék, mint bulizó. Még ha el is tudnék tekinteni a külvárosi (magukat sokszor “illegálként” hirdető o.O) helyeket körüllengő fura, alvilági vibeoktól, akkor is szembe kellene néznem a ténnyel, hogy jelenleg Budapesten nem lehet megtölteni egy többszáz fős klubot leftfield (értsd: nem techno, lol) zenével. Mindenesetre én nagyon örülök, hogy legalább a két említett emblematikus hely létezik – innen is kösz a befogadást a Gólyának! <3

K: Talán nem újdonság, hogy évek óta erősen techno orientált Budapest, napról napra jelennek meg új szervezőcsapatok meglovagolva ezt, szerintem aránytalanul sok ugyanolyan, de szerencsére azért pár érdekes megmozdulás is felüti a fejét. Fontos helyek és egyben műhelyek zártak be vagy alakultak át valami egészen mássá az utóbbi években és a covid óta is, megsokszorozódtak a klub események olyan helyeken is, ahol előtte kevésbé voltak jellemzőek. Ez nem is feltétlenül baj, de az biztos, hogy hiányoznak a városból a kicsi, 100- max 200 fős klubok, ahová jó szájízzel lépsz be és nem jobb híján, de közben nem is hívja ki a szomszéd a jardot 90 dB-nél. Persze az is tény, hogy erre nagyon szűkösek – vagy nem is léteznek lehetőségek a belvárosban, de kintebb sem sokkal egyszerűbb ilyet találni.

Kik fognak játszani az első bulin? Mitől lesz ez egy morphos lineup? 

Cs: Kézenfekvő volt, hogy a legelső bulinkra hozzánk eléggé közel álló embereket verbuválunk. Edittel utoljára októberben játszottunk együtt, szóval épp ideje! Andris (The Stanley Maneuver) amellett, hogy a város egyik legjobb és legkülönlegesebb dj-je, az UHs visszatérő live szettje annyira jó volt, hogy egyértelműen el akartuk hívni az első bulinkra is. Métét (Dj Köd) is mind csodáljuk, aligha van nagyobb két lábon járó basszus lexikon nála az országban. Marci és Krisztián meg ha jól tudom eddig csak random házibulikban b2b-ztek, úgyhogy az is elég izgi lesz!

K: Mindhármunknak fontos, hogy minden műfajnak teret adjunk, amit szeretünk, nyilván erősen megvannak a közös pontok, de egyénileg is tök változó, hogy időszakosan melyikünk mit él jobban, ami nagyon jó így. Szerintem a legszerencsésebb az, ha nem lehet megfogni, hogy milyen egy morph lineup és a vendégeinkben sem tud kialakulni egy műfaji prekoncepció a morph-al szemben, ami aztán meghatározza a zene válogatást is a bulira.

Terveztek külföldieket is hívni majd?

Cs: Persze, rengeteg ötletünk van és az első ilyen buli szervezése már el is indult. 🙂

M: Igen, ha úgy vannak a számok, szívesen hívnánk például a Big Science kiadó körüli arcokat, vagy a francia Positive Education fesztivált szervező közegből előadókat, de felmerültek nevek az INDEX:Records kiterjesztett családjából is. 

K: De ha csak regionálisan nézelődünk, akkor is találunk fasza like-minded dj-ket vagy acteket, pl a prágai Ankali klubon belül működő Planeta Za rezidenseivel tök jó lenne valami kollab, de nagyon bírjuk azt is amit a Stevie Whisper-ék csinálnak Belgrádban.

Ti hol fogtok még játszani a közeljövőben?

Cs: A Pavilon feszten debütál a b3b formációnk, amit Morph Soundsystemnek hívunk. Kicsit aggódunk rajta, hogy az igazi soundsystem birtokló formák kibuknak ezen, de hát ki tudja, még mi is vehetünk valamikor egyet?!

A mai napon mi a kedvenc Morph trekketek?

Cs:

M:


K:

A kérdéseket gammaw tette fel.